Hoe werkt het

hoe werkt het?

Vervaardigingsproces

 

Nadat u in alle openheid en volledigheid bent geïnformeerd over het proces en de mogelijkheden, wordt de haarlok of een deel van de crematie-as in ontvangst genomen. LifeGem draagt zorg voor een zorgvuldige registratie en identificatie.

Het vervaardigingsproces is afhankelijk van welke uitvoering u kiest. 

 

Herinneringsdiamant vervaardigd uit crematie-as / haarlok

 

In de natuur ontstaan in diepliggende koolstoflagen ruwe diamanten door de hoge druk en temperatuur die de aardkorst er zelf op uitoefent. Een diamant vervaardigen, zoals LifeGem dat doet, is een kopie van het natuurlijke proces: koolstof wordt in een pers door hoge druk en hoge temperatuur getransformeerd naar een ruwe diamant. Hoe langer de koolstof in de pers aanwezig is, hoe groter de diamant wordt.

Het unieke aan de Herinneringsdiamant is dat heel bijzondere koolstof wordt gebruikt voor de vervaardiging: koolstof uit crematie-as of de haren van uw dierbare overledene. Het transformatieproces van koolstof tot diamant vindt plaats in de Verenigde Staten en omvat een aantal fasen:

 

– het “scheiden” van koolstof van de andere elementen uit de crematie-as of het door verhitting – in een zuurstofarme omgeving – veranderen van een haarlok in koolstof (carboniseren);


– het zuiveren van de koolstof;

– van de gezuiverde koolstof wordt uiteindelijke een ruwe diamant vervaardigd in een diamantpers

– de ruwe diamant wordt geslepen en gepolijst in de gewenste vorm.

 

Daarna wordt de geslepen diamant gecertificeerd (persoonlijk certificaat van echtheid) en indien door u vooraf aangegeven een lasergravure in de rondist (zijkant van de diamant) aangebracht.

Gedurende het gehele proces gelden de meest strikte veiligheids- en controlevoorschriften.

300+

diamanten

100

verschillende soorten

7

landen actief

20

jaar ervaring